Cursistenadministratie in de praktijk

Cursistenadministratie in de praktijk

De WebCursistenManager is geschikt voor alle organisaties die te maken hebben met cursisten. U kunt hierbij denken aan het inplannen of registeren van een cursus met een onderdeel praktijk en een examen onderdeel. Maar ook het registeren en genereren van diploma’s of certificaten. Dit is bedoeld voor aanbieders van trainingen, maar ook voor bedrijven die de cursusadministratie van hun medewerkers willen doen. Als de cursistenadministratie in de praktijk nog veel handwerk is, de werkprocessen beter kunnen worden ondersteund, dan is de WebCursistenManager wellicht iets voor u.

Hieronder geven we een aantal voorbeelden van organisaties die WebCursistenManager gebruiken. Zo wordt het duidelijk hoe de WebCursistenManager binnen uw type organisatie past. Hebt u vragen neem dan gerust contact met ons op.

ZZP’ers en Kleinbedrijf

Door de laagdrempelige prijsopbouw van de WebCursistenManager is deze voor kleine bedrijven en ZZP’ers interessant. Wanneer u niet veel deelnemers heeft betaalt u ook niet veel, u betaalt immers naar gebruik. Ter illustratie: Verzorgt u een twee uur durende fotografie cursus voor tien deelnemers dan betaalt u voor een volledige administratie 6,50 EUR.

Het werkproces voor de planning is flexibel en simpel in te richten; u plant alleen dat wat nodig is voor uw eigen administratie.

BHV, EHBO & VCA – Opleidingsinstituten

U legt per cursus de workflow vast die nodig is voor een complete afhandeling. De actiemelder in het systeem houdt u op de hoogte van alle openstaande taken in het proces. Zo weet u precies wanneer iets gedaan moet worden.

Voorbeeld in de praktijk: Met de WebCursistenManager registreert u BHV trainingen en de eventuele BHV herhalingstrainingen. U plant de training Basis BHV met alle onderdelen, pakketten en bijbehorende herhalingen. De actiemelder houdt u op de hoogte van de herhalingstrainingen; zo kunt u uw klanten blijven adviseren op de juiste momenten. Naast de planning van deelnemers, kunt u ook de benodigde materialen en resources per cursus plannen.

Per cursus kunnen diverse documenten worden gegenereerd, zoals certificaten en diploma’s. Het generen van de documenten gaat aan hand van Microsoft Word sjablonen. Deze sjablonen maakt en beheert u zelf.

Naast het werkproces voor de planning, ondersteunt de WebCursistenManager ook het verkoopproces. Er kunnen per cursus offertes en facturen worden gemaakt. Ook het maken van losse facturen en offertes is mogelijk. De layout en opmaak van deze documenten bepaalt u zelf.

De vrijheid binnen de WebCursistenManager is groot. Voor specifieke gebruikers kunnen rechten worden toegekend op basis van één of meerdere rollen. U maakt zoveel gebruikersaccounts aan als nodig.

Taalinstituten

Geeft u of uw organisatie taaltrainingen? Dan is WebCursistenManager uitermate geschikt om uw cursusgegevens te registeren.

De cursisten hebben inzicht in de deelgenomen cursussen via een webportal. De cursist kan zich inschrijven voor aan verscheidenheid aan pakketten. Ook docenten en contactpersonen kunnen bij hun cursusadministratie via het webportal. Docenten kunnen daar bijvoorbeeld hun afwezigheid registeren.

U genereert certificaten of diploma’s op basis van Word sjablonen voor de geslaagden.

Organisaties met interne opleidingen

Ook grotere organisatie met interne opleidingen of traningen gebruiken de WebCursistenManager. Over het algemeen sluit de WebCursistenManager goed aan op interne opleidingsprocessen. Met name vanwege de flexibiliteit binnen de inrichting van de werkprocessen. Maar ook vanwege de mogelijkheid om (maatwerk) koppelingen te realiseren met bestaande administratieve systemen.

WebCursistenManager kan ook ingezet worden als Hybrid SAAS, met bijvoorbeeld on-premise storage. Wanneer controle en beheer een belangrijke rol spelen binnen uw organisatie, neem dan contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

De Web Cursisten Manager is een product van Spectra ICT

© 2024 Spectra ICT

UA-32616416-1